Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Výzkumníci z Columbia University vyvíjejí vlastní systém pro aplikaci počítačových čipů do těla pacientů, čímž rozhodně nechtějí přiživit konspirační teorie, ale spíše přispět k pokroku v oblasti medicíny. 
Pavel Matějka (1648) | 16.5.20217:13
Obávám se, že přísun energie pro čip ultrazvukem zahřeje měřené místo i samotný čip, takže teplota bude změřena mylně. Snad jde spočítat, o kolik.

Ke konspiraci s čipy ve vakcínách proti Covidu: Jen ukrutně debilní nevzdělanec si může myslet, že by šlo cokoli sledovat přes nanočip z větší vzdálenosti, než několik milimetrů. Ale nedivím se tomu, debilů na světě řízeně přibývá, už teď zoufalá a stále snižovaná úroveň vzdělávání, určená pro získání tupé masy poslušných hlupáků, funguje na výbornou ­- a to není konspirace, jen si uvědomte, jak se neustále upravují školní osnovy k horšímu už padesát let, a že se chystá další zjednodušování učiva, aby dětičky nemusely namáhat mozečky...
Odpovědět2  0
icotech852 (200) | 16.5.20219:39
...která budou schopna bezdrátově komunikovat a ponesou třeba různé senzory.

Otazkou je,aka vzdialenost sa tu poklada za bezdrotovu

Spolocnost sa vobec nemusi kontrolovat nutne bezdrotovo edit: na velku vzdialenost

Prilozte obciansky preukaz ­- prilozis ruku s cipom
Ukazte svoju zdravotnu kartu ­- prilozis ruku s cipom
Vstup do zamestnania ­- prilozis ruku s cipom
Vydaj obedu v praci ­- prilozis ruku s cipom
Nakup v obchode ­- prilozis ruku s cipom
Vstup do akejkolvek budovy ­- prilozis ruku s cipom
nastartovanie vozidla ­- prilozis ruku s cipom
zadanie hesla na pocitaci ­- prilozis ruku s cipom
overenie,autorifikacia cez mobil do uctu ­- prilozis ruku s cipom
Odpovědět0  0
nephilim (46) | 18.5.20217:26
Čím dál tím víc lidí se ­"vzdělává­" sledováním filmů a sjížděním internetu. Stejně tak společenské a sociální dovednosti získávají z filmů. Čím dál víc lidí tak žije v jakési virtuální realitě. Není divu, že mnozí argumentují slovy: ­"Musí to být PRAVDA, bylo to na internetu!!!­"
Klesající objem i obsah výuky na školách je smutnou realitou. Z výroků Ministerstva školství, která zaznívají posledních minimálně 25 let ­(učit se psát je pro děti zbytečné a těžké; mateřský jazyk je pro děti zbytečně těžký, nepochopitelný, musíme jej zjednodušit atd.­) je jasně patrné kam směřuje vzdělanost Čechů.
Není pak divu, že lidé naskakují na vyložené nesmysly jako chemtrails, očkováním proti COVID sterilizovat nebo nějak jinak ovlivnit lidstvo apod.
Odpovědět0  0
Choakinek (1607) | 14.5.202123:26
Jéééjky, no to se tvrdilo tolikrát, jak tamto či ono je konspirační teorie a že se to nezavede či že se to nestalo. A nakonec ty konspirační teorie byly nějaké takové ehm bez té konspirace ;­-­).

Čili já bych rozhodně s označováním toho, co je konspirační teorie, zase tak moc neplýtval.
Odpovědět4  7
Tarman (118) | 15.5.20211:26
To že budeme mít možnost v sobě minirobity není žádná konspirační teorie. To je prostý fakt. Konspirační teorie je to, že už se do nás aplikují ve vakcínách proti covidu...
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 15.5.20218:10
Nebyl bych si tak moc jistý, že je to JEN konspirace. Pamatujete, jak vloni vlády důsledně popíraly, že se připravuje svinstvo covid pas a že neočkovaný bude otevřeně diskriminivaným občanem druhé kategorie? A dneska už se zavádí. A za druhé: Jestliže je teď něco ­"vynalezeno­" ­(tedy spíše uvolněno pro civilní sektor­) tak to vlády, armády a tajné služby mají k dispozici minimálně 5 let.

PS: nebo co ­"velký reset­", který na demagogu popírají slovy: ­"No jmenuje se to plán obnovy­" a pak dodávají, že vlastně bude MNOHEM horší, než co říkali ­"konspirátoři­". ­(například ­"konspiraci,­" že vám v připravovaném světě korporací nebude patřit ani ­"vaše­" auto popřeli slovy, že ­"vám­" nebudou patřit ani ­"vaše­" šaty.
Odpovědět5  3
tervicz (66) | 15.5.202111:16
Že konspirační teorie typicky nepopisují realitu samozřejmě neznamená, že se nedějí všemožné nepravosti na všech úrovních.

Potíž typických konspiračních teorií je čirá nepravděpodobnost poměrně složitých a konkrétních konstrukcí a velká míra confirmation biasu.
Často jsou jejich vážnými proponenty inteligentní lidé, z hlediska funkce mozku to jde vzdáleně připodobnit k pareidolii a podobným jevům, kde mozek spojuje reálně nepropojené informace a podobnosti a nachází v nich přirozeně vzor, který vnímá uvěřitelně.

V těchto případech jde často z jedné strany o reálné negativní emoce, frustraci, nejistotu, podezření, strach nebo závist apod. a z druhé strany o ­"šokující­" možnost jejich vysvětlení nebo potvrzení. Na podobné psychologické bázi v podstatě stojí i bulvár.

Teď za covidu jsem měl řadu podobných hovorů i mezi přáteli a občas mě překvapilo, jak hluboce zakořeněné v nich některé konspirační názory jsou.
Odhlédnu­-li od toho, že jsou často technicky zcela nesmyslné, většinou mají společné jedno ­- pracují s existencí utajeného masivního spiknutí, vyžadujícího zapojení, organizaci a utajení v rámci obrovského množství lidí, firem, pracovníků, vědců celého světa do orchestrované snahy, která ale ve finále nemá vlastně žádný valný důvod.

A samozřejmě je to živeno ­"známými fakty­". Viz. třeba zmíněný náskok vlád, armády a tajných služeb. V době války, včetně studené, to s ohledem na situaci a obrovské finance, byla v určitých oblastech pravda.

V současnosti už tomu dávno není až na velmi specifické případy, komerční sektor je napřed v absolutní většině technologií a ty jsou ve své podstatě známé, detaily se někdy chrání z komerčních důvodů, ale lze říci, že neexistuje fundamentální technologie, kterou si armády­/vlády nějak škudlí pro sebe a nebyla o ní nikde zmínka.

Jsou samozřejmě technologie, které se týkají z principu non­-consumer oblastí, které nejsou veřejně dostupné, to se týká v největší míře jaderných zbraní, kde se s bilionovými náklady získaly velmi detailní a konkrétní zkušenosti, které jsou pochopitelně strategické a hlavně je nejde snadno replikovat a komerčně se to nevyplatí.

V ostatních polích je to v podstatě jen o tom, že technologie nemá běžné komerční ­/ legální využití a víc než o utajování fundamentálního vynálezu se tají draze zaplacený vývoj prakticky použitelných řešení, implementační detaily a triky získané mnoha pokusy a omyly, namátkou třeba stealth jako příklad..

Ve špionáži taky nejde o tajené převratné vynálezy, proste se jen soustředí na technologie účelné v té oblasti a z principu se nerozkecává, jak a co je aktuálně přesně k dizpozici. Některá řešení jsou technicky nápaditá, ale žádné z nich nespadá do kategorii nějakých zázračných objevů.

Žijeme ve světě, kde se průběžně zlepšuje technologie identifikace osoby ve vidostreamu, kde se řeší nedostatečná ochrana dat, kde se cpou dětem přeslazené nápoje, lobbuje se, manipuluje, firmy se často chovají neeticky, slibuje a neplní, šmelí, podvádí, panuje nerovnost...

To je celkem zjevná realita. Říznuto occamovým břitem, jaký dává smysl a jaký konkrétní iluminátský záměr má naplňovat absurdně překombinovaný a prakticky neujtajitelný globální plán čipování pomocí vakcín a testů... ve společnosti je dost srandy i tak, jak je a jsou zcela zjevné nedobré věci a nespravedlnosti, které si zaslouží větší pozornost.

P.S. není to pravidlem, ale významná část konspirátorů má sice strach ze šťourání v nose nebo injekce, ale ve finále pravidelně sdílí svou reálnou lokaci, fotky dětí a všemožných detailů na fb a nakonec odvolí nějaké extremisty, kteří to samozřejmě všechno spraví :D
Odpovědět3  1
wrah666 (6205) | 15.5.202115:50
Těžko popřít, že TŘEBA 100% kontrola pohybu a záznam zvuků v okolí by byla pro všechyn státy ­(v čele se svobodnými a demokradtickými USA­) víc než přitažlivá. A druhá věc: Též těžko popřít, že se ­"pandemie­" chová zatraceně divně. Proč se v Indii začala šířit až teď, když jsou Indové furt stejně namačkaní a nehygieničtí? Proč se za stejných podmínek nešířív Africe? Podnebí stejné, hustota lidí ve ­"městech­" ­(spíš slumech­) stejná, pokud ne vyšší, hygiena a lékařská péče stejná ­(nulová­). Jak je možné, že třeba v takovém Sowetu nenastala morová rána? Na prvotní infekci by MĚL stačit jediný nakažený. ­(a je stoprocentně jisté, že se někdo ze slumu s někým nakaženým potkat MUSEL­) Pčíklad druhý: New York. Jak to, že se to nerozšířilo TAM? V době ­"vrcholu epidemie­" bylo nakažených 1.5 PROMILE obyvatel. Přitom opatření neměli žádná, všichni se chovali naprosto normálně. DAlší příklad: Bělorusko. Jak to, že tam není morová rána? Žádná ­"opatření­" naopak, deseti a více tisícové demonstrace, kde si nadšeně funí vzájemně do xichtů, řvou, pak zrhají, když policie zařizuje pořádek.. Měli by se nakazit ÚPLNĚ VŠICHNI. Bum, jak to že ne?

PS: A kam vloni zmizela ze statistiky chřipka? úplně obyčejné respirační onemocnění, na které rok co rok umírá cca 2 miliony lidí. Kam se najednou poděla? Covid vyhubil chřipkový virus? Dost pochabuji. Zato je zajímavé, že za rok a půl trvání ­"pandemie covidu­" ně něj mělo celosvětově umřít 3,3 milionu lidí. Ovšem ­"obyčejná­" chřipka měla za tu stejnou dobu zabít 3 miliony. A NIKDE se to nepíše. Je COVID jen přeznačená chřipka, nebo opravdu ­"strašlivá pandemie­" zabila celkem 300 tisíc lidí?

Nechci šířit přímo konspirace, ale snad uznáte, že je to divné. Nebo třeba další příklad, Brazilská mutace. Vzniklá hned jen co prezident prohlásil, že celou šaškárnu nepodpoří a ­"opatření­" vysloveně zakázal. Nevím, kdo věří čemui, ale já rozhodně nevěřím na inteligentní a politicky uvědomělý virus, který si vyslechne prohlášení a následně se přizpůsobí situaci.
Odpovědět5  4
Choakinek (1607) | 15.5.202116:21
Kdo pravidelně sleduje mainstreamová média a zároveň o někom, kdo zpochybňuje informace mainstreamových médií o Covidu, tvrdí, že je konspirační teoretik, tak takový člověk už musí být úplně padlej na hlavu!

Je naprosto jasné, že mainstreamová média do nás už celé měsíce cpou něco jako ­"Covidovou propagandu­"!

Skvěle je to popsané zde:
https:­/­/www.institutvk.cz­/clanky­/1714.html
Odpovědět1  2
icotech852 (200) | 15.5.202116:40
pekne píšeš a uvažuješ.Po dlhom uvažovaní som dospel k tomu,že na tomto svete dominuje jedno ­- je to boj o energiu.Aj zviera loví len preto,aby získalo kalórie,t.j.energiu.Je jedno v akej forme je energia,či slnečná,v rope atď...

No a prečo o tom píšem,je potrebná i kontrola.Pre udržanie energie treba kontrolu nad zdrojom.Aj komunizmus bol druhom kontroly,bankové účty a nákupy u obchodníkov sú tiež určitým druhom kontroly.Pocitac je určitým druhom kontroly aj mobil a rovnako bude aj čip v tele.Nazaciatku bude kontrolovať teplotu tela,potom tep srdca,ďalej polohu človeka...a je to tu.Konspiracia sa stala realitou ­- človek bude plne pod kontrolou.
Stačí,keď povieš zamestnávateľovi,že bude mať plnú kontrolu nad tým,kde a ako trávia čas zamestnanci v práci...koľko minút na wc,koľko na prestávke a je to tu:­) Slave New World,konšpirácia?

Aj Covid je určitou formou kontroly,pokiaľ ho neakceptujes ­(nenosis rúško,nedáš sa testovať­),si vyradený zo spoločnosti.
Podobne to bude aj s čipom.Budes ho musieť mať tak,ako dnes platobnú kartu,pretože zamestnávateľ a banka ti poukáže čísla na čip:­)
A kontrola? Neposluchas? Zablokovanie čipu.
Odpovědět2  1
Choakinek (1607) | 15.5.202118:23
Nebylo by to potřeba, kdybychom společnost postavili na zdravých ekonomických základech. Přesně tak, jak to dnes vůbec není.

Ve vzduchu visí KRACH obrovského rozsahu. Krachem se myslí splasknutí obří ekonomické bubliny vystavěné na masivním tištění peněz od 70. let 20. stol.

Krach způsobí velké majetkové ztráty různým lidem. Znáte snad někoho, kdo by byl ochoten odepsat svůj majetek s lehkostí mrknutí oka? Asi sotva. V tom případě je jasné, že všichni tito lidé, kteří se domnívají, že mohou o hodně přijít, budou podnikat takové kroky, aby tomu zabránili.
Odpovědět1  1
wrah666 (6205) | 15.5.202121:08
Logika, kterou by mělo znát i dítě ze základky: Neustále zvyšovat dluh, nemůže skončit jinak než průšvihem. A naproti této logice jede už druhá či třetí generace ­"ekonomů­", kteří neznají nic jiného, než dluhy. Ekonomika založená místo výroby a produkce na službách a dluhu. Šílenost.
Odpovědět2  1
Choakinek (1607) | 16.5.202115:38
Tohle je jistě jeden z největších debaklů současného systému vzdělávání. Armády lidí vychodí tři školy ­(v jiných státech možná méně, nejsem si jistý­), dosáhnou na určitý typ jednoho z nejvyšších stupňů vzdělání a následně přejdou do pracovní praxe vybaveni těmito šílenými bláboly!
Odpovědět0  1
CooliPi (378) | 17.5.20210:45
Protoze dokud je kam expandovat ­(rozumeno fyzicky ­- tezit vice, produkovat vice, atd.­) tak jim ta expanze dluhu na chvili zastre vznikajici nerovnaost, zrychleni padu, ktery urychli ekonomiku a vytvori docasne pracovni prilezitosti ­(na destrukci systemu­), coz je vydavano za progres a kdyz se to pak zacne zasekavat, tak se plive na socialne smyslejici ekonomy aby se zastrela prava podstata veci. Vyrobci dluhu si kupuji hlasne trouby ­- hloupe nebo ohebne ekonomy, kteri pak hlasaji tyhle blaboly. Bohuzel hloupe obyvatelstvo se sebemrskacskymi sklony jim na to skace a jeste je voli. Cim hloupejsi clovek, tim mensi sanci ma zjistit svymi silami, jak to vlastne je. Bohuzel cim chytrejsi clovek, tim vetsi ma nachylnost verit sebeklamu a neoverit si to, na co ma schopnosti, a radeji se oddava iluzi, ze je soucasti te ­"lepsi­" ­- bohatsi skupiny. Obe skupiny jsou strzeny virou ­(=nabozenstvi­), ktere dava jednoduchou odpoved na slozitou otazku redistribuce bohatstvi. Pak existuje par nehloupych ekonomu, kteri se odmitaji nechat koupit a jsou v nemilosti ­(nedostanou granty apod.­), kteri poukazuji na neudrzitelnost takto ziveneho systemu.

V Ceskych pomerech a jednoduse receno ­- byla k nam exportovana volnotrzni vira ­(=nabozenstvi­), ktera vynesla nahoru svoje verozvesty, odevzdala tvorbu ceske koruny do rukou nevolene centralni banky, ktera je servisni organizaci pro komercni banky ­(tam vznika 85% noveho dluhu­), ozebracila 10% obyvatelstva diky absenci pozadavku na kvalitni pribalovy letak k prodavanemu produktu ­(tim myslim kdyz se lide upisuji do financnich produktu ­- zadluzuji se­) a zavrseno to bylo tim, ze nejvetsimu lichvarovi, ktery znicil 10% pracovni sily v CR bylo udeleno nejvyssi statni vyznamenani.

Ekonomika se da znicit dvema zpusoby. Deflaci a inflaci. Oboje destrukce jsou diky nevyrovnanosti mezi mnozstvim penez v obehu a mnozstvim realnych statku.

Bankeri se uz pres 4 stoleti snazi nasackovat do vyroby penez se svoji zvracenou pyramidou dluhu a bohuzel se jim to podarilo, pod plastem zachrany statu pred hyperinflaci. Na coz skocilo spoustu hloupych poslancu a podepsali jim to ­- centralni banku. Jediny regulacni system bankeru je monetarni politika, coz je v kostce manipulace urokovymi sazbami, coz ale jde jen do 0%. Zaporne urokove sazby zpusobuji run na banky. Tento system neumi regulovat do minusu, kdyz se zacne ekonomika zadrhavat a krachovat. Krach se znasobuje ­- a neni stat, ktery by zasahnul a de facto zrusil stare dluhy, ktere zablokovaly ekonomiku.

Dnes je 97% obchodovaneho zbozi nejaka forma dluhu, odvozeneho od jineho dluhu, az k nejakemu realnemu zbozi ci sluzbe na zacatku. 97% obchodovaneho zbozi jsou financni derivaty. Cena 0.

Toto pojeti ekonomiky nema moznost neexpandovat, jakmile se zastavi vyroba dluhu, tak deflacne zkolabuje. Coz je ten druhy zpusob destrukce ekonomiky jak jsem psal. Model 1929.

Ano, je to silenost. Ale silenosti bude pokracovat, protoze komunita ekonomu, kteri tuhle silenost prosazuji, je zivena z penez nakradenych pri prodeji dluhu ­- pri zadluzovani. A preci si rybicky nevypusti rybnicek.
Odpovědět1  0
tervicz (66) | 15.5.202123:22
Z jiného pohledu, covid je nakažlivá nemoc, ne politický názor, usmrtil dost starých a oslabených lidí, kteří tu ještě chvíli mohli být a to přímo i nepřímo s ohledem na snížení kapacity na jiné zdravotní problémy.
Některá opatření jsou hodně blbě definovaná, chaotická, o tom žádná, nicméně nerespektovat ta základní a logická mezi lidmi nezní zrovna jako vyjádření osobní svobody a nezávislosti, spíš jako sobectví a bezohlednost vůči ohrožené skupině.

Osobně nevidím to rozdělení na ­"my­" a ­"oni­". Mocnou centrální skupinu, co chce mít moc nad námi, obyčejnými lidmi. Můžeš jít do politiky, založit firmu, dostat se na vysokou pozici v mezinárodní korporaci, nebo se věnovat pomoci potřebným...

Nesetkal jsem se s tím, že by tomu někdo nebo něco shora nějak výrazně bránil, samozřejmě lidé mají různé cíle, nadání, výchozí podmínky a život ani společnost není vždy fér.

14 z 22 let pracovní zkušenosti jsem strávil v korporacích. Z toho pohledu zaměstnance je zajímavé, že největší kontrolu nad trávením času zaměstnanců chtěla mít střední, nedávno zkrachovalá česká firma.

Korporace jsou v tomhle ohledu sice procesní molochy, nicméně většina se postupně přiklání k pravému opaku. Protože svobodnější člověk alespoň v některých oborech mívá větší motivaci a finálně lepší výsledky. Pokud někdo chce, má talent a snahu, může se dostat i vysoko mezi ty ilumináty :­)

Když připustíme, že tu je globální spiknutí, které plánuje maximální kontrolu nad jednotlivcem a docílí toho nakonec.. co přesně s tím ta vyvolená minorita pak bude dělat?
Odpovědět1  0
icotech852 (200) | 16.5.20219:27
"Když připustíme, že tu je globální spiknutí, které plánuje maximální kontrolu nad jednotlivcem a docílí toho nakonec.. co přesně s tím ta vyvolená minorita pak bude dělat?­"

Jedná sa o poslušnosť,poslušnosť štátov a jednotlivcov.

Zadĺženie jednotlivca ­- hypoteka,zodpovednosť za rodinu ohľadne príjmu napr.aj v čase covidu
Zadĺženie štátov ­- poslušnosť štátov voči bankám

Dlh sa dá aj odpustiť,pokial sa odpustit chce :)
Odpovědět1  1
tervicz (66) | 15.5.202122:05
Do nějaké míry přitažlivá je, přece jen víc v totalitních státech, které zatím mají relativně pevnou kontrolu nad režimem, jako je Čína a z části Rusko.

Co se Indie týče, aktuální velmi hrubé vysvětlení je trochu podobné našemu, jen v jiném časovém horizontu. Není to úplně neschopná země, první vlnu se snažili zvládat pečlivě, druhou vlnu dle jejich vyjádření podcenili a proběhla i řada masových událostí jako velké festivaly, volební akce, které 2. vlnu akcelerovaly a rozjela se s ohledem na obrovskou hustotu obyvatelstva naplno, i přes pro pomalejší šíření vhodné podnebí.

Hodně afrických zemí je rozvojových, ale přijaly opatření dost rychle a to i z toho důvodu, že závažné epidemie tam jsou časté. I přes špatnou dostupnost zdravotnictví tam existuje dlouholetá zkušenost, komunitní péče a organizace, která čelila dost děsným nemocem opakovaně, lidé jsou zvyklí na přísná opatření, berou je vážně. Podnebí je určitý bonus a v neposlední řadě tam skoro chybí nejzranitelnější věková skupina, populace je mladá.

New York je zajímavý případ, první vlna na něj dopadla hodně tvrdě s řadou úmrtí. Proto se hodně připravovali na druhou vlnu, lidi z větší části respektují opatření a distancing, byť jsou některá formou doporučení.
Zcela bez omezení také nejsou, zažili full lockdown, obchody, služby a shromáždění byly omezené i teď.
Navíc se zkoušely dynamické restrikce, kde se přísněji omezují oblasti s větším aktuálním rizikem, očkování je už dlouho v plném proudu.

Chřipka je o dost méně nakažlivá než covid a hlavní cesta přenosu je stejná, nevyhubil ji koronavirus, špíš opatření proti němu.

U Brazílie, korelace neznamená nutně kauzalitu.

Berte to jako můj mainstreamově racionální pohled, jak by šlo vysvětlit vaše příklady i bez nutnosti nejakého vyššího plánu.
Tím neříkám, že se nenajdou politici nebo firmy, kteří situace budou chtít využít, třeba k odvedení pozornosti od jiných problémů, zisku, někteří by rádi větší kontrolu nad obyvatelstvem, jak říkáte, nicméně to je ve volených demokraciích velmi dvousečné.

Osobně jsem pandemii od počátku bral jako velkou příležitost třeba ohledně investic do technologických firem nebo do dočasně podhodnocených titulů. I hodně změn ve službách atd. Soucítím s těma, kdo to odnesli nejvíc zdravotně, přišli o práci nebo firmu, ale zas patřím k těm kteří se na to koukají ve smyslu ­- svět a trh se mění, zákazníci mají jiné požadavky, lepší než čekat na kompenzaci je začít se rychle adaptovat a možná tu adaptaci zahrnout víc i do budoucna.
Kdo dělal v pohostinství a už před tím investoval do rozvozů, logistiky, podchycení zákazníka elektronicky, na tom byl přeci jen lépe než někdo, kdo celou dobu spoléhá na to, že má hospodu na dobrém místě...
V kostce, myslím, že se v této situaci dá uspět a využít ji k rozvoji a vydělat na ní etickým způsobem. Možná proto se ty myšlenky tolik neuchylují do té negativní sféry...
Odpovědět3  1
Mitisko (125) | 16.5.20210:13
Já nechci být hrubý ani urážlivý, ale odkud máte to porovnání, že chřipka jé méně nakažlivá ? Vždyť opak je pravdou a jak můžete napsat, že na ­"koronu­" očividně ty opatření nefungují, ale přitom zabili chřipku, když se korona a chřipka šíří stejnou cestou.
Neví vám divné ani to, že když už bychom akceptovali, že z nějakého důvodu fakt ty chřipkový viry zmizli, tak proč tak mainstream o tom tak mlčí a mlží. Proč ty statistiky jsou, tak potlačované. Vám to není divné ? Proč málem všechny vlády světa, tak rychle našli shodu v postupu ­"proti covidu­". V historii se nikdy nic takové nestalo dokonce ani u druhé světové se takhle jednotně nepostupovalo proti fašistom jak teď se na oko postupuje proti covidu...

Je to něco podobné jak hledání léku na rakovinu, aj tu je pravda taková, že žádný lék se nehledá, kdyby se hledal už jej máme. V onkologii se hledá lék, který vám umožní žít dlouho s nemocí, viď ty moderní chemoterapie, povídají tomu moderní léčba, co už vám ale neřeknou je to, že ta moderní léčba je založena na kombinací látek, které se vynašli v 60­-70­-80 letech minulého století. ­(např ifosfamid, cyklofosfamid, atd.­)

Tak jak psal kolega nahoře, současný stav je proto aby se jinak rozdělili zdroje enerrgie, bohu žel většina lidí to nemůže pochopit, protože mají degenerované mozky a nevidí co se kolem nich děje. Tyhle lidi budou stále více a více sledovat televizi a hledat v ní odpovědi, ale namísto toho budu stále více a více ztraceny.

Obezřetný člověk ví, že tyhle ­"covidové vlny­" už tu budou napořád a budou silné, tak jak mainstream nám ukáže. Stále tu budou nové kmeny, až dovtedy kým se nedosáhne cíl který za tým vším je.

Tak jako řekl prof Žaloudík covid je nová lavina, které nemá smysl se stavět do cesty, protože ty nahoře jí zpustili. Když se jí někdo aj postaví čelem, nech má jakkoliv silné argumenty a fakta strhne ho sebou a skončí jako, konspirátor, pochybovač, antivaxler atd atd... Každý režim vždy měl podobné portfolio nálepek na lidi, který režim ohrožovali a to není náhoda ani dnes...

Já jsem jenom fakt zvědavý jestli to očkování je jenom dobrý byznys anebo je v tom ještě něco jiného, doufám že se tady nenajde nikdo kdo pochybuje o tom, že to je dobrý byznys...

Vždyť aj původní myšlenky našeho IT se zvrhli, stále jsme si mysleli čím víc počítačů budeme mít tým budeme svobodnější, budeme méně hodin pracovat, budou za nás pracovat stroje, roboty a jak nám to dopadlo ? Roboty nerobí na nás, ale lidi jako pracovní síla jsou nimi nahrazovány. Počítače už nedělají to co chceme, vždyť se podívejte na fungování Windows 10. Kdyby někdo takový systém představil v 90 letech, tak myslím že lidi by ho označili jako že je ­"zavirovaný­" dnes už prakticky, každá firma, každý jednotlivec úplně akceptuje to co dělá jeho PC s windowsem. Každý uživatel FB, twiteru a podobných antisocialních projektech se snaží najít nové kamarády a zapomíná na možnost hledat si je v realném světě. Vždyť dnes lidi se lidi prakticky nenavštěvují, sociální vazby jsou totálně poničeny a to aj bez ohledu na covidisko...

A myslím, že všechny tyhle věci mají jednoho autora a jeden cíl... jaký uvidíme časem...
Odpovědět1  1
Irving (247) | 16.5.20212:30
Já taky nechci být hrubý a urážlivý, ale co si třeba před kladením hloupých otázek zkusit najít odpovědi? Srovnání chřipky a Covidu je dostupných spousta, srovnává se i nakažlivost ­- viz třeba https:­/­/www.ncbi.nlm.nih.gov­/pmc­/articles­/PMC7885750­/, diskutují se tam i důvody, další třeba zde ­- https:­/­/www.ncbi.nlm.nih.gov­/pmc­/articles­/PMC7665347­/.

Lék na rakovinu se dosud nenašel z jednoho prostého důvodu ­- rakovina není jedna nemoc. Je způsobena mutacemi při dělení buněk, přičemž těch mutací jsou tisíce a každá ovlivňuje chování nádorové buňky jinak, přičemž nemalou roli v celém procesu hraje taky to, z jaké tkáně ta buňka pochází. Takže pokud se nám nepodaří ovlivnit proces dělení buněk tak, aby byl zcela bezchybný, tak tu s námi rakovina bude pořád.

Žaloudík taky loni v srpnu tvrdil, že se nemají zavádět žádná protiepidemická opatření, že se nic nestane. A schválně, trefil se?

Proč a jak konkrétně by se měly rozdělovat zdroje energie a kdo by je měl chtít? Protože ti u moci je mají a ti bezmocní zase nemají sílu je získat. Nebo je celé to celosvětové spiknutí řízeno z Afriky a má zajistit ropu, elektřinu a jídlo tamním státům, kterým teď chybí nejvíce?
Odpovědět2  0
tervicz (66) | 16.5.20214:20
Oponentura mě jistě neuráží a rád si opravím fakta, pokud se v něčem mýlím, nemusíte mě šetřit :­)

Drobnost, nenapsal jsem, že opatření nefungují na coronavirus a zároveň potlačily chřipku. Zastávám názor, že základní opatření jsou významná ve zpomalení šíření covidu, byť ho nezastaví, ztrácí ovšem značně efektivitu, pokud jsou aplikovaná ex post.

V dostupných zdrojích panuje shoda v tom, že koronavirus má vyšší reprodukční číslo, což se z největší části připisuje zejména tomu, že je populace exponované nově, je velký podíl bezpříznakového šíření, událostí kdy jedinec naráz nakazí velké množství lidí, delší průběh i inkubační doba, delší výdrž ve vzduchu, tedy jiná charakteristika šíření.
Pokud bychom v chřipkové sezoně zavřeli školy a aplikovali omezení jako nyní, čísla by byla podstatně nižší. Ve finále není možné vyloučit ani tu konkurenční interakci obou virů, ale to není zatím moc prozkoumané.

Nemyslím, že mlčí, stačí projít běžný mezinárodní výběr a ta informace i statistiky tam jsou. Že to není extra zdůrazněné je nejspíš proto, že většinu lidí momentálně zajímá, kdy a jak budou moct nakoupit nebo do hospody, jak to bude se školou, nikoli že neměli chřipku.

Názor na režim se těžko srovnává s nemocí... USA neměly důvod se aktivně zapojit do evropského konfliktu, u epidemie se tak postupovat nedá.

Rakovina a cytostatika jsou jistě obrovský byznys a farmacie není zrovna charita, ale to nemusí nutně znamenat, že na to konto neprobíhá další vývoj a výzkum, pokud se podíváte kam se posunuly invazivní, radiové a další metody, je to významné zlepšení.

Pokroky jsou dílčí a nejdou všude stejně rychle. Jde si to vysvětlit spiknutím, ale považuju za pravděpodobnější, že to zatím nedovedem lépe udělat, protože je to dost složitý a bohužel všechno nefunguje způsobem, že když se chce, tak už by se to vymyslelo a někdo by to nějak udělal, musí se to skutečně zrealizovat a ověřit.

Jasněže se někdy objeví někdo jako dr. Fortýn s devitalizací, bohužel relativně malá série nezávislých testů ukáže, že metoda spolehlivě nefunguje ani na zvířatech a prezentovat ji jako vhodnou pro test na lidech je řekněme velmi odvážné. Ne všechno jde tak rychle, jaký je optimistický předpoklad. Z oblasti energie třeba jaderná fůze... dost lidí se domnívá, že vlády tají studenou fúzi apod. Jenže prostý fakt je, že udržet stabilní plazma ve výkonovém reaktoru se ukázalo mnohem složitější, než se myslelo a studená fúze je se současným poznaním fyziky totální scifi.

Na fungování Windows 10 se dívám celkem často, pracuju v MS:> Že má mouchy je jasný a chápu rozhořčení nad chybami, výkonem, nicméně pokud jde třeba o teorie typu telemetrie = špiclování uživatele... Reálně se klade systémový důraz na to, aby neobsahovala osobně identifikovatelné informace, tedy co by mě třeba vás umožnilo ztotožnit jako osobu.

Pointa je, že současný reálný svět je plný informací, co je třeba, aby se s nimi lidi naučili pracovat, filtrovat a interpretovat je, protože jich je víc, než kdykoli před tím.
Odpovědět1  1
CooliPi (378) | 17.5.20210:00
"Proč se v Indii začala šířit až teď, když jsou Indové furt stejně namačkaní a nehygieničtí? Proč se za stejných podmínek nešířív Africe? ­"

V Indii je bezne malomesto s poctem 10milionu lidi. Vesnice. Kouknete na mapu Afriky a mapu Indie, spoctete si hustotu obyvatelstva. V jedne studii co jsem cetl mela vyznamne misto v sireni prave hustota obyvatelstva. Nekdo to fitoval a vypadly z toho korelace. Afrika nema stejne podminky jako treba Indie.

New York: tam to na zacatku radilo docela slusne. Aspon co ma chaba pamet vybavi, meli tam rychly narust sireni, nez s tim zacli neco delat. Trump tomu pomohl­(negativne­).

"Žádná ​­"opatření​­" naopak, deseti a více tisícové demonstrace, kde si nadšeně funí vzájemně do xichtů, řvou, pak zrhají, když policie zařizuje pořádek.. Měli by se nakazit ÚPLNĚ VŠICHNI. Bum, jak to že ne? ­"

Siri se to primarne vzduchem, vitr to rozfoukava. Zalezi tedy hlavne jaky byl pri tech demonstracich vitr, a jestli pochodovali a menili pozice vuci sobe, nebo jenom stali nalepeni na sebe. A pak taky zavisi jak moc se falsuji statistiky. Zeptejte se Babise.

"PS: A kam vloni zmizela ze statistiky chřipka? úplně obyčejné respirační onemocnění, na které rok co rok umírá cca 2 miliony lidí. Kam se najednou poděla? Covid vyhubil chřipkový virus? ­"

Opatreni proti viru SARS2 vymlatila chripku dost silne, alespon co jsem cetl ruzne vyjadreni doktoru a i nejake statistiky. Nevim jak je velky virus chripky, ale virus SARS2 je malinky, siri se aerosoly, cili asi bude mit lepsi podminky k sireni pres neutesnene masky, nevetrani apod. nez chripka.

" Je COVID jen přeznačená chřipka, nebo opravdu ​­"strašlivá pandemie​­" zabila celkem 300 tisíc lidí? ­"

SARS2 je jiny virus, vir chripky ma dva dily, ktere se mohou kombinovat a tim mutuje ­(treba H1N1 oznacuje prvni variantu prvni casti a take prvni druhe casti­). SARS2 mutuje sam o sobe ­(bez te kombinace­), uz jsou desetitisice ruznych mutaci, lisicich se o 1 pismeno. Nektere mutace vznikly v mistech, kde se koduje tvar odemykace bunek ­(poeticky receno­), pak je tato mutace nakazlivejsi. Co ale vymysli mutace nekde v Indii, muze se vymyslet i nekde jinde, a pravdepodobne take vymysli ­(mutace se tam trefi do stejneho mista­).

V Indii co jsem cetl radi virus s 2 nejakymi dulezitymi mutacemi. Ted nevim kterymi. Oni meli obdobi, kdy klesal pocet nakazenych ­(podobne jako u nas­), a pak se objevil asi zmutovany kment a rozjelo se to spolu s opadnutim ostrazitosti ­- asi jako u nas.

"Nebo třeba další příklad, Brazilská mutace. Vzniklá hned jen co prezident prohlásil, že celou šaškárnu nepodpoří a ​­"opatření​­" vysloveně zakázal.­"

Toto velmi pravdepodobne nebude pravda, protoze aby se dalo rici, ze je nekde nejaka dulezita mutace, tak se to uz musi sirit nejak vyznamne aby to zacalo dominovat a bylo to zajimave pro sledovani. I v Cine se to muselo sirit 2 mesice, jinde po svete se to asi sirilo paralelne, ale v Cine to melo vetsi sance preskakovat. Cili kdyz to prezident sabotoval, tak uz to bylo rozjete.

Ja neverim v konspiracni teorie per se, samotna korelace deju neni kauzalita. Kolikrat je to o hledani souvislosti, a ony se treba najdou. Nevylucuje to samozrejme nejake umyslne sireni ­(i kdyz neucinnejsi v cele epidemii byl okamzik kdy to zacalo. Pak uz priroda udela vic nez cela tajna armada agentu­). Ale urcite se to hodi do kramu tem vrstvam oligarchie, ktere maji strach, ze jim lidi za ty svinarny co jim provedli daji pres drzky. Ti se budou snazit zavadet ruzne sikanujici opatreni ­- ale s vidinou toho, ze oni budou moci manipulovat s informacemi, aby si vyrobili bic na svobodne lidi.

Cela historie lidstva je jedna svinarna za druhou, tohle je jen dalsi. Nejvic zla ted pachaji mistni politici kteri preferuji svoje firmy pred verejnym blahem. Kouknete na tu nasi chatru, co se snazi hrat si na zachrance, preprodavat nefunkcni kramy a chvastaji se nad horami mrtvol jak dobre cini. Revoluci na ne.
Odpovědět0  0
DrQQ (301) | 14.5.202117:25
Mí nanoboti se s každým vetřelcem vypořádají, jako bolševici s Kerenským.
Odpovědět3  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.